Пропонуємо Вашій увазі «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються за рецептами з аптек та аптечних пунктів»,

Відбулося! Міністерство охорони здоров’я України «обновило» переліки лікарських засобів рецептурного та безрецептурного відпуску. Востаннє така визначна подія відбулася майже 5(!) років тому (хоча процес реєстрації/перереєстрації триває постійно).

Пропонуємо Вашій увазі «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються за рецептами з аптек та аптечних пунктів», який затверджено наказом МОЗ України від 21 травня 2002 р. № 181 «Про внесення змін і доповнень до переліків лікарських засобів, зареєстрованих в Україні» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 червня 2002 р. за № 494/6782).

Але не треба вважати, що решта лікарських засобів, які не увійшли до Переліку, є безрецептурними. Згаданим вище наказом зареєстровано «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек, аптечних пунктів та аптечних кіосків», який буде опубліковано в наступному номері «Щотижневика АПТЕКА».

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
11 червня 2002 р. за № 494/6782

Відповідно до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби»

НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни і доповнення до Переліку лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються за рецептами з аптек та аптечних пунктів та Переліку лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек, аптечних пунктів та аптечних кіосків, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.07.97 № 233, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 24.09.97 за № 444/2248, виклавши їх у новій редакції, що додається.

2. Директору Державного фармакологічного центру МОЗ України Стефанову О.В. забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та публікацію в засобах масової інформації.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Державного секретаря Коротка О.Ш.

Міністр

В.Ф. Москаленко

 


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони
здоров’я України 25.07.97 № 233
у редакції Наказу МОЗ України
від 21.05.2002 № 181

ЗАРЕЄСТРОВАНО
в Міністерстві юстиції України 11 червня 2002 р. за № 494/6782

ПЕРЕЛІК
ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, ДОЗВОЛЕНИХ ДО ЗАСТОСУВАННЯ В УКРАЇНІ, ЯКІ ВІДПУСКАЮТЬСЯ ЗА РЕЦЕПТАМИ З АПТЕК ТА АПТЕЧНИХ ПУНКТІВ

Повний текст цієї статті можна отримати у форматі PDF

Файл Розмір, kB Приблизний час скачування зі швидкістю
28 800 bps, с

Recepturni_preparaty_Nakaz_MOZ_181.pdf

342

137

Щоб відкрити файл, скористайтесь Adobe Acrobat Reader, який можна безкоштовно отримати на сервері фірми Adobe.

До Переліку внесені лікарські засоби вітчизняного та іноземного виробництва, які зареєстровані (перереєстровані) Державним фармакологічним центром МОЗ України терміном на 5 років за станом на 01.01.2002.

Лікарські засоби надані в алфавітному порядку під торговельними назвами, за якими вони зареєстровані (перереєстровані) в Україні. Інформація щодо препаратів містить міжнародні непатентовані або загальноприйняті назви (останні з позначкою — «*») ліків, лікарські форми, кількість доз в упаковці. Лікарняні упаковки до Переліку не включені.

У зв’язку з тим, що процес реєстрації безперервний, при вирішенні питання віднесення ліків, що не включені до даного Переліку чи до Переліку лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек, необхідно звертатися до Державного фармакологічного центру МОЗ України.

Директор Державного фармакологічного центру МОЗ України, чл.-кор. АМН України

О.В. Стефанов

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті