МІОРИТМІЛ-ДАРНИЦЯ – новий рівень доступності препаратів АМІОДАРОНУ

Останнім часом арсенал лікарських засобів для лікування пацієнтів з аритміями збільшується, з’являються нові препарати, вдосконалюються схеми застосування вже добре відомих. У зв’язку з ? цим ми продовжуємо цикл публікацій, присвячених ефективним антиаритмічним засобам, що представлені на українському фармацевтичному ринку, зокрема, новому вітчизняному препарату цієї групи — МІОРИТМІЛУ-Дарниця (аміодарон). За роки застосування аміодарону багато фармацевтичних компаній освоїли його виробництво. В умовах досить жорсткої конкуренції перемагає той препарат, який найбільше задовольняє потреби пацієнтів та викликає довіру лікарів. У цій публікації розглядаються фармакоекономічні аспекти застосування МІОРИТМІЛУ-Дарниця в поєднанні з узагальненим клінічним досвідом його використання. Вважаємо, що вона стане в пригоді як лікарям у їхній практичній діяльності, так і працівникам аптечних закладів під час формування асортименту.

… ЗРОСТАЮЧА ДОВІРА ЛІКАРІВ

Успіх препарату на ринку полягає насамперед у довірі до нього лікарів та пацієнтів, яка грунтується на його якості. Висока якість продукції є пріоритетом, але необхідно також, щоб про неї дізналися спеціалісти і пацієнти, впевнилися у властивостях препарату та виявили інтерес до нього. Досвід клінічного застосування аміодарону налічує вже близько 35 років. Результати великої кількості контрольованих досліджень, проведених за участю хворих із суправентрикулярними та шлуночковими аритміями, переконливо свідчать про те, що аміодарон — один із найефективніших засобів лікування пацієнтів з порушеннями серцевого ритму і єдиний, що здатний знижувати смертність серед осіб із кардіальною патологією (Amiodarone Trials Meta-Analysis Investigators, 1997). Аміодарон — ефективний антиаритмічний засіб, «надійний» не тільки для купірування нападу аритмії, але й для запобігання її рецидиву. Препарат МІОРИТМІЛ-Дарниця виведено на український фармацевтичний ринок не так давно, але кількість лікарів, які використовують його у своїй практичній діяльності, швидко збільшується. У листопаді 2003 р. підбито перші підсумки багатоцентрового клінічного дослідження цього лікарського засобу («Щотижневик АПТЕКА», № 47 (418) від 8 грудня 2003 р.). Дослідження проводили в 12 обласних центрах України на базі 32 кардіологічних відділень (у тому числі спеціалізованих аритмологічних) за участю 225 пацієнтів із різними видами порушень ритму серця, котрі перебували на стаціонарному лікуванні з приводу різних захворювань серцево-судинної системи. Завдяки проведеному дослідженню українські фахівці мали змогу оцінити високу ефективність препарату МІОРИТМІЛ-Дарниця, впевнитися, що це ефективний безпечний антиаритмічний засіб, який можна застосовувати для усунення порушень та контролю серцевого ритму у пацієнтів з різними формами аритмії («Щотижневик АПТЕКА», № 48 (419) від 15 грудня 2003 р.).

… БІЛЬША ДОСТУПНІСТЬ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ

Розуміючи важливість забезпечення населення України високоефективними лікарськими засобами за доступною ціною, «Фармацевтична фірма «Дарниця» намагається проводити лояльну цінову політику щодо своєї продукції. Це справедливо стосується й МІОРИТМІЛУ-Дарниця. Так, за результатами аналізу роздрібних цін за лютий 2004 р. (за даними системи дослідження ринку «Фармстандарт» ТОВ «МОРІОН»), було визначено, що МІОРИТМІЛ-Дарниця — найдешевший препарат аміодарону на українському фармацевтичному ринку. Цінова політика виробника сприяє забезпеченню його доступності для широкого кола споживачів, які потребують профілактики та лікування порушень ритму серця, в тому числі і серед малозабезпечених категорій населення. Так, вартість встановленої добової дози препарату МІОРИТМІЛ-Дарниця (200 мг — 1 таблетка) становить лише 44 коп. (таблиця).

Слід також зазначити, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1071 від 5 вересня 1996 р. «Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров’я, що фінансуються з бюджету», МІОРИТМІЛ-Дарниця належить до переліку лікарських засобів, які можуть закуповувати заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів. Таким чином, МІОРИТМІЛ-Дарниця є доступним для пацієнтів препаратом у ціновому, а для закладів охорони здоров’я як в ціновому, так і у правовому аспекті.

… МІЦНІШІ ПОЗИЦІЇ НА РИНКУ

Про постійне зростання популярності препарату МІОРИТМІЛ-Дарниця та прихильності до нього пацієнтів і лікарів свідчать об’єктивні чинники. Наприклад, той факт, що в лютому 2004 р. порівняно із січнем 2004 р. обсяг роздрібної реалізації МІОРИТМІЛУ-Дарниця в Україні (за даними системи дослідження ринку «Фармстандарт» ТОВ «МОРІОН») збільшився на 154% (у натуральному вираженні) і на 145% (у грошовому вираженні). Враховуючи зазначену динаміку, можна і в подальшому прогнозувати стійке збільшення цих показників.

Загалом, з появою нового вітчизняного антиаритмічного препарату МІОРИТМІЛ-Дарниця розширився асортимент препаратів для ефективного лікування пацієнтів з порушеннями ритму серця, що може позитивно позначитися на збільшенні тривалості життя пацієнтів і покращанні його якості. Помірна вартість препарату МІОРИТМІЛ-Дарниця робить його доступним для більшості українських пацієнтів, яким призначають препарати аміодарону, особливо у разі необхідного тривалого проведення антиаритмічної фармакотерапії.

На сьогодні фармацевтичне виробництво лікарських засобів — не просто технологічний процес, а й гуманна місія, що грунтується на високих стандартах їх якості, безпеки та ефективності. Поєднання високої ефективності, перевіреної якості та розумної ціни — ті складові успіху, що забезпечують стабільно зростаючий попит на препарат МІОРИТМІЛ-Дарниця. Приклад МІОРИТМІЛУ-Дарниця є яскравим відбиттям соціально-орієнтованих планів «Фармацевтичної фірми «Дарниця» щодо вирішення на практиці проблеми сучасного лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, яка керується при цьому почуттям обов’язку та турботою про здоров’я нації.?o

Таблиця

Порівняльна характеристика середньої роздрібної ціни препаратів аміодарону в Україні (лютий 2004 р.) та вартості середньої добової дози

№ з/п

Назва препарату

Форма випуску

Власник ліцензії

Середня роздрібна ціна за 10 таблеток, грн.

Вартість встановленої добової дози (Defined Daily Dose, DDD)*, грн.

1

Аміодарон

табл. 200 мг, № 30

Balkanpharma-Troyan (Болгарія)

4,50

0,45

2

Аміодарон

табл. 200 мг, №10

Balkanpharma-Troyan (Болгарія)

5,55

0,56

3

Аміокордин®

табл. 200 мг, № 30

KRKA (Словенія)

6,41

0,64

4

Аміокордин®

табл. 200 мг, № 60

KRKA (Словенія)

5,44

0,54

5

Аритміл

табл. 0,2 г в контурн. чарунк. уп., № 20

ЗАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» (Україна, Київ)

5,12

0,51

6

Аритміл

табл. 0,2 г в контурн. чарунк. уп., № 10

ЗАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» (Україна, Київ)

5,30

0,53

7

Кардіодарон

табл. 0,2 г в контурн. чарунк. уп., № 30

ТОВ «ФК «Здоров’я» (Україна, Харків)

4,67

0,47

8

Кордарон®

табл. 200 мг, № 30

Sanofi Winthrop Industrie (Франція)

10,01

1,00

9

МІОРИТМІЛ-Дарниця

табл. 0,2 г в контурн. чарунк. уп., № 10

ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» (Україна, Київ)

4,38

0,44

*Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) classification index with Defined Daily Doses (DDDs), January 2004, WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology, Oslo, Norway.

Олена Кучерук

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті