Аптеки поза політикою!

Аптеки поза політикою!

Скачать постер “Аптеки поза політикою!”

Президенту України
Ющенку В.А.
Прем’єр-міністру України
Тимошенко Ю.В.
Голові Верховної Ради України
Литвину В.М.
Секретарю РНБОУ
Богатирьовій Р.В.

Шановні керівники держави!

Відкритий лист фармацевтичної громадськості УкраїниЗасвідчуючи повагу та маючи високу громадську і професійну позицію, звертаємося від імені і за дорученням понад 300 тис. фармацевтів з проханням особисто і невідкладно втрутитися та врегулювати вкрай негативну і загрозливу ситуацію, що склалася в державі навколо фармацевтичної галузі.

Сьогодні, в час тяжкої фінансово-економічної кризи та загострення соціальної напруги в суспільстві, в країні виникла складна ситуація, пов’язана з епідемією грипу. Внаслідок невиважених дій в Україні почалася паніка, яка спричинила ажіотажний попит на медикаменти і призвела до непосильно великого навантаження на систему забезпечення ліками та поставила під загрозу її безперебійну роботу. Працівникам медицини та фармації сьогодні очевидно, що в даній ситуації, як ніколи, країні потрібні їх скоординовані та професійні кроки, підвищена самовіддача для припинення розвитку епідемії.

Однак, незважаючи на й без того складні умови роботи, проводиться цілком безпідставна цілеспрямована кампанія з дискредитації фармацевтичних закладів та їх працівників. Лунають емоційні виступи на телебаченні, радіо та в інших ЗМІ, що паплюжать й ображают­ь чесне ім’я фармацевтичного працівника. Це породжує недовіру пацієнтів як до фармацевтів і лікарів, так і до лікувального процесу в цілому, що призводить до вкрай негативних наслідків для населення.

Фармацевтам висувають абсурдні звинувачення у неготовності до епідемії грипу і незабезпеченні заздалегідь стратегічного запасу медикаментів та засобів особистого захисту. Варто зауважити, що обов’язок своєчасного створення і постійного підтримання такого запасу — це безпосереднє завдання держави.

Найбільш образливі та обурюючі звинувачення лунають на адресу працівників аптек, які в перші дні спалаху захворювань по дві доби не залишали місця роботи, працювали без вихідних. Виконуючи свій професійний і громадський обов’язок та відпускаючи ліки пацієнтам, фармацевтичні працівники знаходяться у підвищеній зоні ризику захворювання грипом, і, на жаль, ми вже маємо смертельні випадки серед фармацевтів.

Під час спровокованого ажіотажного попиту на ліки замість допомоги фармацевтична галузь отримала тотальні перевірки всіма силовими відомствами, Антимонопольним комітетом, Інспекцією з контролю за цінами та Держлікінспекцією. Замість того, щоб займатися забезпеченням ліками, працівники змушені витрачати свій робочий час на майже цілодобове надання відомостей та необхідних документів усім категоріям перевіряючих.
Ми розуміємо, що, можливо, в країні є випадки, коли люди зіштовхнулися із зловживаннями та непорядністю. Але завіряємо Вас та весь український народ, частиною якого, до речі, є й фармацевти, що абсолютна більшість виробників ліків, працівників аптек, керівників та власників дистриб’юторських компаній та аптечних мереж зараз думають не про прибутки, а цілодобово напружено працюють над вирішенням проблем забезпечення ліками населення України.

Звертаємося до Вас, шановні керівники держави, з наполегливим проханням Вашого особистого втручання для негайного зупинення кампанії у засобах масової інформації зі штучного нагнітання паніки в суспільстві та дискредитації фармацевтичної галузі, а також невідкладного припинення проведення перевірок, що унеможливлюють нормальне функціонування фармацевтичних підприємст­в у надскладних умовах епідемії, забезпечивши цим доступність населенню життєво необхідних ліків.

З повагою за дорученням фармацевтичної громадськості
Всеукраїнська громадська організація «Аптечна професійна асоціація України»,
Асоціація фармацевтичних дистриб’юторів «ФАРМУКРАЇНА»,”
Асоціація фармацевтичних виробників України,
Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної
промисловості України

Фармацевтична галузь вже більше року знаходиться під пильною увагою регуляторних органів, приймає на себе не лише удар економічної кризи, але і хвилю необґрунтованої критики та звинувачень на свій рахунок, і в результаті стає фішкою, яку сьогодні розігрують у політичних іграх. Проте очевидно, що сьогодні такі ігри можуть привести до вельми сумних наслідків.

Переконатися в цьому змогли всі жителі України в останні тижні. Ажіотажний попит привів до дефіциту в аптеках ліків та виробів медичного призначення. Проте це чергове випробування фармацевти витримали — населення України було забезпечено необхідними препаратами.

Але паніка, яка виникла серед населення, неприпустима серед професіоналів галузі! І хоча приводів для турбування за її майбутнє сьогодні більш ніж достатньо, всі працівники аптек повинні докласти зусиль, щоб продовжувати виконувати свою соціальну місію в повному обсязі. Але як продовжувати роботу в умовах постійних тотальних перевірок, погроз чиновників різного рівня, формування негативної думки громадськості 

Пропонуємо вам два кроки, які допоможуть стабілізувати роботу аптек.

На центральному розвороті цього випуску «Щотижневика АПТЕКА» знаходиться постер «Ліки для людей. Аптеки поза політикою». Він також розміщений на сайті www.apteka.ua наприкінці публікації в електронному вигляді для того, щоб його могли роздрукувати всі бажаючі.

Його було розроблено за участю професійних аптечних асоціацій, щоби аптечні працівники були в змозі виразити основну думку, яка їх турбує: аби мати можливість забезпечувати населення ліками в скрутних умовах, необхідно зупинити всі політичні ігри навколо фармацевтичного ринку. Якщо влада не допомагає в забезпеченні ліками населення, то вона хоча б не повинна заважати!

У той же час розміщення такого постеру в аптеці допомагає підвищити лояльність клієнтів до працівників аптек, а також надають розуміння того, що відбувається з галуззю.

Якщо ж в вашій аптеці за результатам будь-якої перевірки були виявлені факти порушень таких нормативних документів, як постанова КМУ від 30.10.2009 р. № 1152 «Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення», постанова КМУ від 30.10.2009 р. № 1154 «Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення», наказ МОЗ України від 30.10.2009 р. № 785 «Про затвердження обов’язкового мінімального асортименту лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптек та аптечних пунктів на період епідемії грипу A/H1N1/», якщо на підставі цього суб’єкта господарської діяльності позбавляют­ь ліцензії, ви маєте звертатися до професійних асоціацій та за юридичною допомогою, для того щоб оскаржити відповідні рішення та дії контролюючих органів. Згідно з інформацією, яка поступає сьогодні від суб’єктів ринку, такі перевірки здебільшого проходять з грубими порушеннями норм чинного законодавства та мають бути оскаржені. Єдиний спосіб протистояти цьому — вирішувати всі питання у правовому полі. Пропонуємо вам перелік асоціацій та юридичних фірм, які мають досвід вирішення цих питань:

– Всеукраїнська громадська організація «Аптечна професійна асоціація України», тел.: 0 (44) 223-06-90, [email protected];

– Асоціація фармацевтичних дистриб’юторів «ФАРМУКРАЇНА», тел.: 0 (44) 280-28-97, [email protected];

– Асоціація фармацевтичних виробників України, тел.: 0 (44) 253-28-69, [email protected];

– Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, тел.: 0 (44) 289-41-75 , [email protected];

– Юридична фірма «Василь Кисиль та Партнери», тел.: 0 (44) 581-77-77, [email protected];

– Адвокатська фірма «Паритет», тел.: 0 (44) 207-08-98, [email protected];

– Юридична фірма «Правовий альянс», тел.: 0 (44) 220-15-84, [email protected];

– Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», тел.: 0 (44) 494-19-19, [email protected].

Звертайтеся і вам допоможуть у вирішенні важких питань.
Також можете звертатися до редакції «Щотижневика АПТЕКА»,
написавши листа на е-mail: [email protected]
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Александр 07.11.2009 8:26
Спасибо за важную информацию , начинаешь чувствовать что ты не такой одинокий в этом кошмаре! То что происходит в нашей стране - психоз!
Ігор 08.11.2009 11:09
Молодці!!! Дякуєм зо ваші своєчасні публікації та допомогу!!! Одним словом -разом нас багато і "грипу" нас не здолати!!!
Алёна Киев 08.11.2009 10:59
Глава Винницкой областной государственной администрации Александр Домбровский подписал распоряжение "Об ограничении проверок аптечных заведений области", передает радио "Свобода". Согласно распоряжению, органам государственного контроля рекомендовали воздержаться от осуществления плановых и внеплановых проверок аптечных заведений на территории области в период эпидемии гриппа 2009 г. Соответствующее распоряжение подписано с целью недопущения дезорганизации работы аптечных заведений в условиях увеличения заболеваемости острыми респираторными заболеваниями населения области. МОЛОДЕЦ!Будем надеяться,что главы других администраций тоже прекратят этот беспредел.
Сергей 09.11.2009 12:54
А нас на Закарпатье "трясут" по полной - созданные комиссии врачей? , ОБЭПовцы и налоговая, теперь еще и антимонопольщики, хотя даже не представляют , что проверять
Игорь 10.11.2009 12:30
Днепропетровскую область трусят все - и в любое время суток!!! ОБЭП врывался в аптеки без всяких направлений даже в 11 часов вечера!!! СБУ, Антимонопольный, Госкомцен, - беспредел!
Алёна Киев 10.11.2009 2:20
В Киеве тоже самое.Я считаю,что нужно созвать пресс-конференцию и рассказать,КТО дискредитирует аптеки и главное с какой целью.Выслушивать оскорбления по телевиденью "аптеки-мародёры и спекулянты" НАДОЕЛО!
Антон 10.11.2009 2:45
В Донецкой области тоже трясут.Особенно инспекция по ценам.
Сергей 10.11.2009 10:14
Согласен с Алёной, но кто возмётся за организацию? И вроде есть Ассоциация, но ее что-то не слышно и не видно.Гарант на обращение и письма тоже не реагирует.С чего начнём?Может предложить создать на сайте форум для начала?
Александр 11.11.2009 10:36
Я считаю , что необходимо собрать всех субьектов , кто занимается фармбизнесом и спокойно , вместе, под эгидой ассоциации показать статистику проверок всех служб по каждой аптеке , покаждому аптечному складу . Необходимо определить процент нарушений(кстати в любой отрасли они есть , но почемуто не гнобятся ) и показать всей стране что та дескридитация нашей отрасли просто напросто сфальсификована правительством, что вместо того чтобы мы занимались поиском товаров , завозом импорта и т. д. все 1.5 недели ( на сегодня ) мы принимали гостей с разных служб! Я считаю что фармации был нанесено необоснованое обвинение и если молчать об этом весь народ так и будет думать благодаря ТВ что мы все делки и люди которые пришли на один день , чтобы снять куш !
александр 12.11.2009 10:05
А в Крыму Госинспекция аннулировала 15 лицензий за неделю. В стране анархия, которая Керенскому не снилась. Тимошенко-Берия в юбке. Нельзя допустить ее президенство, иначе все поедем на Соловки как враги народа, продавающие амизон по завышенным ценам. Больше заняться не чем, или штрафами пополняем бюджет? Отлично, ведь уже в казне нет денег ни за российский транзит газа, ни кредита МВФ, и Одесский завод не дали продать. Пополним бюджет страны штрафами!!!!!! А сами сдохнем с голоду, мы же не люди, мы спекулянты. Фармацевты всех областей, объединяйтесь.
Алёна Киев 13.11.2009 12:05
В Киеве ,к сожалению, проверки не прекращаются.По сотому разу одно и то же только разными инстанциями.При этом в актах проверки пишется полнейшая чушь.А что могут написать те же налоговики,если они абсолютно не разбираются в медикаментах.Согласна с Александром.Давайте объединяться.Посмотрите,что люди пишут на форумах."Аптекари-мародёры.Аптеки разгромить!"Я понимаю,что виноваты не люди,а те кто вкладывает им в голову эту мутьь.Хотя цель этой мути абсолютно ясна.Второй год народу вдалбливается в голову,что частные аптеки плохо их нужно срочно отдать государству.Ну а кто из наших политиков олицетворяет себя с государством,то есть с Украиной вы все и сами знаете.
Алёна Киев 13.11.2009 12:07
Сергей.Мысль о содании форума очень хорошая.Давайте создадим.Думаю многие фармацевты подтянутся.
александр 13.11.2009 8:43
Пора на баррикады. Пора действовать! Сегодня Ющенко пошел нам на встречу - не подписал глупый закон. Теперь ждем, когда нас оставят в покое от проверок... Крепитесь, фармацевты! Мы вместе победим!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті