Механізм нарахування ПДВ на медичні вироби в період з 01.07.2014 р. до 03.07.2014 р.

07 Липня 2014 11:37 Поділитися

Механізм нарахування ПДВ на медичні вироби в період з 01.07.2014 р. до 03.07.2014 р.АОРМВ подала новий запит до Міндоходів та ДержлікслужбиВнаслідок виникнення юридичних колізій та неоднозначностей щодо набуття чинності постановою КМУ від 01.07.2014 р. № 216 і, відповідно, пов’язане з нею застосування податкового та митного законодавства Асоціація «Оператори ринку медичних виробів» (далі – АОРМВ) 3 липня 2014 р. направила інформаційний запит до Міністерства доходів і зборів України (далі — Міндоходів) та Державної служби України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба) щодо правильності застосування механізму нарахування ПДВ за операціями з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів у період з 01.07.2014 р. до 03.07.2014 р. у зв’язку зі зміною ставки ПДВ.

Крім того, у своєму запиті АОРМВ просила Міндоходів надати вичерпну публічну інформацію, що знаходиться у його володінні, відносно:

  • необхідності здійснення переоцінки операторами ринку товарних залишків медичних виробів із зазначенням її механізму;
  • застосування вимог нормативно-правових актів щодо відображення в касовому чеку відомостей: про код ставки ПДВ за одиницею товару, загальну суму цього податку за кожною позицією (групою товарів), загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням ПДВ.

Враховуючи, що постанова КМУ від 01.07.2014 р. № 215 відтерміновує до ІІІ кварталу 2015 р. перехід від державної реєстрації до процедури оцінки відповідності медичних виробів і, як наслідок, продовжує дію механізму державної реєстрації медичних виробів до цього строку, АОРМВ у своєму зверненні просила Держлікслужбу надати вичерпну пуб­лічну інформацію, що знаходиться у її володінні, та повідомити про це в копії Міндоходів відносно підтвердження належності продукції до медичних виробів одним з документів, визначених постановою КМУ від 01.07.2014 р. № 216, а саме:

  • свідоцтвом про державну реєстрацію медичного виробу або підтвердженням державної реєстрації медичного виробу — для виробів, які пройшли процедуру державної реєстрації в установленому порядку;
  • декларацією про відповідність — для медичних виробів, які пройшли добровільну процедуру оцінки відповідності згідно з технічними регламентами, оскільки відповідно до постанови КМУ від 01.07.2014 р. № 215 обов’язкове застосування вимог технічних регламентів було перенесено на ІІІ квартал 2015 р.;
  • або заявою про медичні вироби особливого призначення — для медичних виробів, виготовлених на замовлення або призначених для оцінки характеристик, відповідно до технічних регламентів.

Нагадаємо, що у травні поточного року АОРМВ вже направляла запит на інформацію на адресу Міндоходів щодо механізму нарахування ПДВ на медичні вироби в період з 01.04.2014 р. до 26.04.2014 р. у зв’язку зі зміною ставки ПДВ, відповідь на який отримала 16 червня.

За матеріалами, наданими АОРМВ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті