Інформаційний лист МОЗ України від 21.05.2002 р. № 1.01/111

Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим
Начальникам управлінь охорони здоров’я та фармацевтичних управлінь обласних державних адміністрацій,
головного управління охорони здоров’я Київської та Управління охорони здоров’я Севастопольської міських державних адміністрацій
Ректорам вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів та закладів післядипломної освіти
Директорам наукових установ
Керівникам закладів охорони здоров’я

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що у видавництві «Золоті сторінки» (м. Харків) вийшов друком практичний посібник «Фармацевтична опіка» за редакцією члена-кореспондента НАН України, професора В.П. Черниха, професора І.А. Зупанця, В.О. Усенка.

Видання підготовлено творчим колективом відомих у галузі охорони здоров’я вчених.

p_346_25_250602_pharmopeka.jpg (7630 bytes)

У практичному посібнику розглянуто питання фармацевтичної опіки пацієнтів під час відпуску безрецептурних лікарських засобів, визначено основні положення належної аптечної практики, висвітлено поняття, що стосуються самолікування тощо. У вигляді стислих схем наведено алгоритми дій під час вибору оптимального безрецептурного препарату для симптоматичної терапії пацієнтів з найпоширенішими станами (пропасниця, кашель, нежить, біль у горлі, біль у м’язах та суглобах, головний біль тощо).

Видання рекомендовано Міністерством освіти і науки України як посібник для студентів вищих фармацевтичних навчальних закладів та фармацевтичних факультетів (лист № 14/18.2-648 від 27 березня 2002 р.) і Міністерством охорони здоров’я України як практичний посібник для провізорів, фармацевтів, сімейних лікарів, слухачів інститутів (факультетів) підвищення кваліфікації спеціалістів фармації, а також пацієнтів у процесі самолікування (лист № 8.02-02/936 від 10 квітня 2002 р.).

Міністерством охорони здоров’я України отримано відгук від Європейської асоціації виробників безрецептурних лікарських засобів та Всесвітньої федерації виробників безрецептурних лікарських засобів, у якому наводиться висока оцінка цієї науково-практичної праці та рекомендації щодо використання в країнах СНД та Європейського Союзу.

У додатках до посібника наведено перелік інгредієнтів (субстанцій), що використовуються в Європейському Союзі для виробництва безрецептурних лікарських засобів, які гармонізовані та адаптовані до фармацевтичного ринку України.

Виключні авторські права на практичний посібник належать Інноваційному науково-виробничому клініко-фармацевтичному центру «Сінергія» (61002, Харків, вул. Пушкінська, 27, тел.: (0572) 47-82-83, 47-61-15).

Розповсюдження видання здійснює ТОВ «Золоті сторінки». З питань придбання звертатися за адресою: 61145, Харків, вул. Космічна, 26, тел./факс: (0572) 30-32-10, 19-56-65.

Міністр В.Ф. Москаленко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті