Наказ МОЗ України від 23.11.2015 р. № 764

Документ набув чинності 31.12.2015 р.

у зв’язку із опублікуванням в газеті

«Офіційний вісник України» від 31.12.2015 р. № 102

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 23.11.2015 р. № 764

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
09 грудня 2015 р. за № 1532/27977

Про внесення змін до Переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, та з метою упорядкування обігу товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи,

НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни до Переліку товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 06 липня 2012 року № 498, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 липня 2012 року за № 1231/21543, виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Управлінню фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції подати наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Шафранського В.В.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр
О. Квіташвілі

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства охорони здоров’я України
06 липня 2012 року № 498
(у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України
від 23 листопада 2015 року № 764)

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
09 грудня 2015 р. за № 1532/27977

ПЕРЕЛІК
товарів, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи

1. Медичні вироби, медичні вироби для діагностики in vitro, активні медичні вироби, які імплантують, комплектуючі до медичних виробів.

2. Предмети та засоби особистої гігієни (засоби для догляду за ротовою порожниною, шкірою, волоссям, засоби для гоління та після гоління, мило туалетне, шампуні, гігієнічні серветки, мочалки).

3. Природні та штучні мінеральні води, столова питна вода.

4. Косметичні засоби (креми, солі, лосьйони, скраби та інші засоби, які виконують гігієнічні профілактичні та естетичні функції, в тому числі засоби для догляду за волоссям: пінки, лаки, муси, маски, ополіскувачі, фарба для волосся), за винятком парфумів та декоративної косметики.

5. Функціональні харчові продукти, харчові продукти для спеціального дієтичного споживання (у тому числі продукти дитячого харчування, харчування для спортсменів та осіб похилого віку), дієтичні добавки; напої, не віднесені до дієтичного/дитячого харчування; продукти для діабетичного харчування; окремі харчові продукти в оригінальній заводській упаковці, такі як жувальні гумки, батончики, льодяники, драже, печиво; закваски, клітковина, біологічно активні добавки.

6. Репеленти (у тому числі електричні пристрої для використання змінних картриджів з репелентами), акарицидні засоби (засоби проти кліщів).

7. Дезінфекційні засоби. Антисептичні засоби, не зареєстровані як лікарські засоби.

8. Прилади для контролю та регуляції мікроклімату середовища (іонізатори та зволожувачі повітря, термометри, гігрометри, термоіндикатори).

9. Пристрої для доочищення питної води та змінні фільтри-картриджі до них.

10. Товари для немовлят та дітей, що не зареєстровані як медичні вироби.

11. Література з питань медицини, фармації та здорового способу життя.

12. Спеціальний одяг для працівників медицини та фармації.

13. Товари для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

14. Ортопедичні товари, противарикозні компресійні вироби, прилади вимірювання функціональних навантажень людини (шагомір, лічильник калорій), масажери, інгалятори, медичні лампи, кварцеві лампи, солеві, гелеві та електричні грілки, товари для магнітотерапії, які не зареєстровані як медичні вироби, та супутні товари до них (батарейки, зарядні пристрої).

15. Інструменти, пристрої для догляду за ротовою порожниною, шкірою, нігтями, волоссям.

16. Предмети та засоби для ароматерапії (ароматичні лампи, масла, палички, свічки).

17. Вироби з вати (ватні палички, диски, пластини), засоби жіночої гігієни, пластирі, паперові носові хустинки, паперові та вологі серветки, туалетний папір, рушники паперові, панчішно-шкарпеткові трикотажні вироби, пакувальні матеріали, що не зареєстровані як медичні вироби.

18. Засоби, пристрої та інші товари для боротьби зі шкідливими звичками.

19. Ємності з термоізолювального матеріалу для підтримання температурного режиму при транспортуванні (термоконтейнери, термосумки, термобокси), холодоелементи, картки-індикатори, індикатори заморожування термотестерів.

20. Лабораторний посуд. Ваги аптечні та комплекти різноваг.

Примітка. Придбання та торгівля зазначеними товарами здійснюються аптечними закладами та їх структурними підрозділами за умови забезпечення відокремленої зони зберігання цих товарів.

В.о. начальника Управління
фармацевтичної діяльності
та якості фармацевтичної продукції
Т.М. Лясковський
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*