Наказ МОЗ України від 2 червня 2016 р. № 509

01 Липня 2016 6:53 Поділитися

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 2 червня 2016 року № 509
Про здійснення заходів з контролю використання лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за бюджетні кошти

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, та з метою забезпечення відкритості і публічності системи державного забезпечення лікарськими засобами та медичними виробами наказую:

1. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), які є одержувачами лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за рахунок коштів, передбачених МОЗ України у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я (далі — бюджетні кошти), забезпечити розміщення на персональних офіційних web-сайтах інформації:

1) щодо потреби, стану забезпечення, наявних залишків лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти, а також переліку закладів охорони здоров’я відповідного регіону, що є кінцевим отримувачем в розрізі програм і централізованих заходів;

2) розміщення сканованої копії наказу про розподіл лікарських засобів та медичних виробів серед закладів охорони здоров’я підпорядкованої адміністративно-територіальної одиниці.

2. Керівникам закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ України, які є одержувачами лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за бюджетні кошти, забезпечити розміщення на персональних офіційних web-сайтах інформації щодо потреби, стану забезпечення, наявних залишків лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти.

3. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ України, забезпечити щотижневе оновлення на офіційних web-сайтах інформації, зазначеної у пунктах 1 та 2 цього наказу.

4. Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення, Медичному департаменту, Департаменту громадського здоров’я забезпечувати узагальнення отриманої інформації та у встановленому порядку вживати заходів для перерозподілу лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти.

5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 27 червня 2013 року № 561 «Про здійснення заходів з контролю використання лікарських засобів, закуплених за кошти Державного бюджету України».

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ілика Р.Р.

В.о. Міністра
В. Шафранський
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті