Прем’єр-міністр України зустрівся з новопризначеною головою Держлікслужби

06 Грудня 2016 6:31 Поділитися

Прем'єр-міністр України зустрівся з новопризначеною головою Держлікслужби6 грудня під час зустрічі з новопризначеною головою Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі – Держлікслужба) Наталією Гудзь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поставив перед нею завдання забезпечити встановлення справедливих цін на ліки в Україні з 1 січня 2017 р.

«Зараз завдання – референтне ціноутворення, реімбурсація, реєстрація ліків і підтримка нашого вітчизняного виробника. Ці 4 завдання є базовими, і результат має бути дуже чітким, його можливо відчути – з 1 січня має відбутися зниження ціни на лікарські препарати відповідно до системи, яку ми запровадили», – підкреслив Прем’єр-міністр.

«У мене є 2 вимоги, нормальні для будь-якої людини, – це справедлива ціна на ліки, яка має бути нижчою, ніж вона є сьогодні, і це якість. Все, крапка», – наголосив він.

Прем’єр-міністр зазначив, що спільно з командою Міністерства охорони здоров’я провів низку зустрічей із представниками фармацевтичного бізнесу, імпортерами, дистриб’юторами та виробниками. «Хто не буде виконувати, буде саботувати ми маємо всі інструменти і важелі впливу, щоб поставити всіх на місце», – зазначив він.

Говорячи про прийняті рішення, В. Гройсман зазначив, що запровадження механізму референтного ціноутворення сприятиме встановленню справедливих цін на ліки в Україні.

Голова Уряду зауважив, що під час ввезення і реєстрації ліків в Україні завжди були зловживання, корупція та хабарництво, що спричиняло завищенню цін та ввезенню ліків невисокої якості. «Друге завдання, яке я ставлю перед вами, щоб питання реєстрації ліків було абсолютно спрощене, і ми змогли отримати можливість наявності в Україні ліків за справедливими цінами і високої якості», – наголосив В. Гройсман.

Крім того, Уряд запроваджує механізм реімбурсації (компенсації вартості) на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми з 1 квітня 2017 р.

В. Гройсман зазначив, що вже у січні буде підбито перші підсумки щодо того, де відбулося зниження цін на ліки, де було допущено зловживання і які засоби покарання було впроваджено.

Окремо Голова Уряду закликав нового керівника Держлікслужби звернути особливу увагу на українських виробників та створити належні умови для виробництва якісних ліків в Україні.

В. Гройсман закликав голову Держлікслужби якнайшвидше почати виконання своїх обов’язків. Розпорядженням КМУ від 30 листопада 2016 р. № 894-р про призначення Н. Гудзь головою Держлікслужби встановлено випробування строком на 2 міс.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про Держлікслужбу, вона є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Урядом через міністра охорони здоров’я, який реалізує державну політику у сферах контролю якості та безпеки лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, медичної техніки і виробів медичного призначення, та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Сергей 07.12.2016 3:08
Почему он не назначил Гудзь ответственной за повышение тарифов на услуги ЖКХ, газ? Что-то я не понимаю.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті