Уряд ухвалив зміни до постанов КМУ щодо декларування оптово-відпускних цін

10742625 січня під час засідання Уряду прий­нято постанову КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. № 955 і від 2 липня 2014 р. № 240» (наразі текст документа не оприлюднено). Рішення було прийнято без обговорення, у зв’язку із цим наразі точно невідомо, які зміни прийнято.

Відомо, що у 2016 р. МОЗ України розроблено лише один проект документа, яким передбачалося внесення змін до вищезазначених постанов, винесений на громадське обговорення 13 червня, і, за інформацією Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» (далі — Асоціація), його було подано в Кабінет Міністрів України 26 вересня. Мова йде про проект постанови КМУ, яким пропонувалося скасувати процедуру декларування зміни оптово-відпускних цін на медичні вироби у зв’язку з тим, що така процедура в європейській практиці є вкрай обтяжливою, трудо- і фінансово затратною та недоцільною.

Якщо все ж таки Уряд прийняв рішення про скасування даної процедури, то наразі незрозуміло, за якими цінами закуповуватимуться медичні вироби за рахунок бюд­жетних коштів.

Нагадаємо, що в 2015 р. Асоціація виступила з ідеєю про скасування декларування зміни оптово-відпускних цін на медичні вироби та підготувала відповідний проект документа, який було підтримано Управлінням фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України.

Крім того, 19 січня 2017 р. Асоціація направила клопотання щодо скасування процедури декларування оптово-відпускних цін на медичні вироби, у якому просила внести зміни до вищезазначених постанов.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

AMOMD 25.01.2017 4:55
Вітаємо рішення уряду! І не перестаємо наголошувати, що декларування цін ніякого відношення до регулювання цін при закупівлях за рахунок бюджетних коштів не мало!!! Наші ЛПУ чим далі тим більше закуповували мед.вироби по цінам, які були не задекларовані чи в рази відрізнялись в ту чи іншу сторону. Це наразі дуже просто відслідкувати по Прозоро/Дозоро. А ціноутворення і "за якими цінами закуповуватимуться медичні вироби за рахунок бюджетних коштів" відбувалося і буде відбуватися за ПКМУ №330!!! Нічого не змінюється, не буде тільки формального декларування.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті