Зміст номера #435

Правила торгівлі – перші підсумки

Після оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України “Правила торгівлі лікарськими засобами” (“Щотижневик АПТЕКА”, № 10 (431) від 15.03.2004 р.) учасники фармацевтичного ринку активно включилися в обговорення його положень. Одним з етапів обговорення стала нарада за участю працівників Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення, Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України, галузевих громадських організацій, дистриб’юторів, яка відбулася 8 квітня 2004 р. в МОЗ. Головував на нараді заступник міністра охорони здоров’я – голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Михайло Пасічник.

Введение в исследование потребления лекарственных средств

Всемирная организация здравоохранения, 2003
Международная рабочая группа ВОЗ по методологии статистики лекарственных средств
Центр сотрудничества ВОЗ по методологии статистики лекарственных средств
Центр сотрудничества ВОЗ по исследованию потребления лекарственных средств и клинико-фармакологическим службам

Протокол № 22 ліцензійної комісії державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 24.03.2004 р.

ПЕРЕЛІК № 1, № 2 СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЗА ЗАЯВАМИ ЯКИХ ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО ВИДАЧУ ЛІЦЕНЗІЙ ТА ВИДАЧУ КОПІЙ ЛІЦЕНЗІЙ (ПРО ВІДМОВУ У ВИДАЧІ ЛІЦЕНЗІЙ ТА КОПІЙ ЛІЦЕНЗІЙ) НА ПРОВАДЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, РОЗДРІБНОЇ ТА ОПТОВОЇ ТОРГІВЛІ ЛІКАРСЬКИМИ ЗАСОБАМИ (згідно з додатком 1 до протоколу Ліцензійної комісії Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 24.03.2004 р. № 22, затвердженого Наказом Державної служби № 97 від 24.03.2004 р.)
ПЕРЕЛІК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЗА ЗАЯВАМИ ЯКИХ ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ НА ПРОВАДЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, РОЗДРІБНОЇ ТА ОПТОВОЇ ТОРГІВЛІ ЛІКАРСЬКИМИ ЗАСОБАМИ (згідно з додатком 2 до протоколу Ліцензійної комісії Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 24.03.2004 р. № 22, затвердженого Наказом Державної служби № 97 від 24.03.2004 р.)
ПЕРЕЛІК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЗА ЗАЯВАМИ ЯКИХ ВНЕСЕНІ ЗМІНИ ДО ЛІЦЕНЗІЙНОГО РЕЄСТРУ (згідно з додатком 3 до протоколу Ліцензійної комісії Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 24.03.2004 р. № 22, затвердженого Наказом Державної служби № 97 від 24.03.2004 р.)

Перелікзакладів охорони здоров’я, що здійснюють оптову торгівлю СПИРТОМ ЕТИЛОВИМ на медичні цілі та включаються до реєстру

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 р. № 270 внесено зміни у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. № 1908 “Про Реєстр закладів охорони здоров’я і підприємств зооветеринарного постачання, що здійснюють оптову торгівлю спиртом етиловим на медичні та ветеринарні цілі”.
Подаємо додаток 1 до постанови № 1908 в кодифікованому вигляді.

Інформація державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення щодо прийому заяв і документів для видачі ліцензій та видачі ліцензій

Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення повідомляє, що з 19 квітня 2004 р. прийом заяв і документів для видачі ліцензій на виробництво лікарських засобів; виробництво, виготовлення, перевезення, відпуск, придбання, зберігання, ввезення, вивезення, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та видача ліцензій здійснюватиметься у:
вівторок – з 9.00 до 16.00
середу – з 9.00 до 13.00
четвер – з 9.00 до 16.00
(перерва на обід з 13.00 до 14.00)
за адресою: 03115, Київ, просп. Перемоги, 120

Державне підприємство “Український науково-дослідний центр фармації” (м. Київ) Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів в одеській областіТОВ “Фармацевтичний інформаційний центр” (м. Одеса)

29 квітня 2004 р. у м. Одеса відбудеться
інформаційно-консультативний семінар
для суб’єктів господарської діяльності на тему:
“Ліцензування виробництва лікарських засобів
(в умовах аптеки), роздрібної та оптової торгівлі лікарськими засобами”

Высокоэффективное лечение атопического дерматита у детей

Аллергические заболевания занимают первое место по распространенности среди всех видов неинфекционной патологии у детей. Доля атопического дерматита среди аллергических заболеваний составляет 50-75%.
АДВАНТАН® (метилпреднизолона ацепонат) – современный и хорошо переносимый ГКС для местного применения, особенно подходящий для лечения атопического дерматита у детей и взрослых.